Shopping Cart: 0 Products
  -  T: (+30)6942201009

Φυσικά μονοποικιλιακά μέλια οικογενειακής παραγωγής

Η ΝΟΜΑΔΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΤΗΣ MELISSAFARM

 Ντίνα Γκρουμούτη Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Εγκαταστάθηκαν στο χωριό της Αρχαίας Επιδαύρου πριν 20 χρόνια, εγκαταλείποντας την Αθήνα για έναν πιο αυθεντικό, κοντά στη φύση τρόπο ζωής. Και κατόπιν… ήρθαν οι μέλισσες – και η Melissafarm!

  Η μελισσοκόμος Κατερίνα Κρυώνη μαζί με τον Μάνο Κουνάλη δημιούργησαν με όραμα και υπομονή μια οικογενειακή μελισσοκομική μονάδα στην πλούσια σε άνθη, αρωματικά φυτά και δέντρα γη της Επιδαύρου, τόπο ιδανικό για μελισσοτροφία. Εσπεριδοειδή, άγρια λεβάντα, θυμάρι, θρούμπι, φασκόμηλο, πεύκα και χαρουπιές δίνουν τα μέλια της περιοχής, αλλά εκείνοι δεν σταματούν εκεί.

Ασκώντας μια νομαδική μελισσοκομία, μεταφέρουν τα μελίσσια τους ανάλογα με την εποχή και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, ώστε να τρυγήσουν διαφορετικά είδη από τη θαυμαστή βιοποικιλότητα του τόπου. Η δουλειά τους έγινε τρόπος ζωής, τη λατρεύουν και το αποτέλεσμα φαίνεται στα αγνά, φυσικά και γεμάτα άρωμα και γεύση μονοποικιλιακά τους μέλια, αλλά και στον τρόπο που μας μίλησαν γι’ αυτά, καθώς και για τα παράγωγα προϊόντα τους: μια σειρά από αλείμματα με βάση το μέλι, σε συνδυασμούς με άλλα εξαιρετικά υλικά.

  Πολλά από τα προϊόντα τους έχουν διακριθεί πρόσφατα με αστέρια από τα Great Taste Awards και ήδη εξάγονται. Η σειρά των μελιών περιλαμβάνει μέλι θυμαριού, πεύκου, ανθέων, δάσους, πορτοκαλιάς, ερείκης, βελανιδιάς, χαρουπιάς, ελάτου, ελάτης “βανίλια”, κουμαριάς, μέλι με κερήθρα και μερικά ακόμα, σε μικρές και μεγάλες συσκευασίες αλλά και σε όμορφα σετ δώρου. Φυσικά διαθέτουν και πρόπολη και γύρη και βασιλικό πολτό, αλλά και μια σειρά φυσικών προϊόντων ομορφιάς με βάση όλα αυτά.

Τα αλείμματα μελιού (ή πραλίνες), πάλι, είναι ένα χειροποίητο και άκρως υγιεινό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, χωρίς κανένα συντηρητικό ή πρόσθετο. Γίνονται με βάση αγνό μέλι, κακάο και πάστα ξηρών καρπών: με αμύγδαλο, με φιστίκι Αιγίνης, με φουντούκι, με αράπικο φιστίκι, με ταχίνι ολικής άλεσης, ενώ υπάρχει και μια φυσική «κρέμα μελιού».

Παράλληλα, έχουν εκμεταλλευτεί και τα βότανα και αρωματικά φυτά της περιοχής (και όχι μόνο) δημιουργώντας μοναδικά blends αφεψημάτων σε πρωτοποριακές ή κλασικές συσκευασίες, στα οποία έχουμε ήδη αναφερθεί.