Cart
No products in the cart.
yes
Εγκαταστάθηκαν στο χωριό της Αρχαίας Επιδαύρου πριν 20 χρόνια, εγκαταλείποντας την Αθήνα για έναν πιο αυθεντικό, κοντά στη φύση τρόπο ζωής. Και κατόπιν… ήρθαν οι μέλισσες – και η Melissafarm!
Η μελισσοκόμος Κατερίνα Κρυώνη μαζί με τον Μάνο Κουνάλη δημιούργησαν με όραμα και υπομονή μια οικογενειακή μελισσοκομική μονάδα στην πλούσια σε άνθη, αρωματικά φυτά και δέντρα γη της Επιδαύρου, τόπο ιδανικό για μελισσοτροφία. Εσπεριδοειδή, άγρια λεβάντα, θυμάρι, θρούμπι, φασκόμηλο, πεύκα και χαρουπιές δίνουν τα μέλια της περιοχής, αλλά εκείνοι δεν σταματούν εκεί.
Ασκώντας μια νομαδική μελισσοκομία, μεταφέρουν τα μελίσσια τους ανάλογα με την εποχή και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, ώστε να τρυγήσουν διαφορετικά είδη από τη θαυμαστή βιοποικιλότητα του τόπου. Η δουλειά τους έγινε τρόπος ζωής, τη λατρεύουν και το αποτέλεσμα φαίνεται στα αγνά, φυσικά και γεμάτα άρωμα και γεύση μονοποικιλιακά τους μέλια, αλλά και στον τρόπο που μας μίλησαν γι’ αυτά, καθώς και για τα παράγωγα προϊόντα τους: μια σειρά από αλείμματα με βάση το μέλι, σε συνδυασμούς με άλλα εξαιρετικά υλικά.
Πολλά από τα προϊόντα τους έχουν διακριθεί πρόσφατα με αστέρια από τα Great Taste Awards και ήδη εξάγονται. Η σειρά των μελιών περιλαμβάνει μέλι θυμαριού, πεύκου, ανθέων, δάσους, πορτοκαλιάς, ερείκης, βελανιδιάς, χαρουπιάς, ελάτου, ελάτης “βανίλια”, κουμαριάς, μέλι με κερήθρα και μερικά ακόμα, σε μικρές και μεγάλες συσκευασίες αλλά και σε όμορφα σετ δώρου. Φυσικά διαθέτουν και πρόπολη και γύρη και βασιλικό πολτό, αλλά και μια σειρά φυσικών προϊόντων ομορφιάς με βάση όλα αυτά.
Τα αλείμματα μελιού (ή πραλίνες), πάλι, είναι ένα χειροποίητο και άκρως υγιεινό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, χωρίς κανένα συντηρητικό ή πρόσθετο. Γίνονται με βάση αγνό μέλι, κακάο και πάστα ξηρών καρπών: με αμύγδαλο, με φιστίκι Αιγίνης, με φουντούκι, με αράπικο φιστίκι, με ταχίνι ολικής άλεσης, ενώ υπάρχει και μια φυσική «κρέμα μελιού».
Παράλληλα, έχουν εκμεταλλευτεί και τα βότανα και αρωματικά φυτά της περιοχής (και όχι μόνο) δημιουργώντας μοναδικά blends αφεψημάτων σε πρωτοποριακές ή κλασικές συσκευασίες, στα οποία έχουμε ήδη αναφερθεί.
Εγκαταστάθηκαν στο χωριό της Αρχαίας Επιδαύρου πριν 20 χρόνια, εγκαταλείποντας την Αθήνα για έναν πιο αυθεντικό, κοντά στη φύση τρόπο ζωής. Και κατόπιν… ήρθαν οι μέλισσες – και η Melissafarm!
Η μελισσοκόμος Κατερίνα Κρυώνη μαζί με τον Μάνο Κουνάλη δημιούργησαν με όραμα και υπομονή μια οικογενειακή μελισσοκομική μονάδα στην πλούσια σε άνθη, αρωματικά φυτά και δέντρα γη της Επιδαύρου, τόπο ιδανικό για μελισσοτροφία. Εσπεριδοειδή, άγρια λεβάντα, θυμάρι, θρούμπι, φασκόμηλο, πεύκα και χαρουπιές δίνουν τα μέλια της περιοχής, αλλά εκείνοι δεν σταματούν εκεί.
Ασκώντας μια νομαδική μελισσοκομία, μεταφέρουν τα μελίσσια τους ανάλογα με την εποχή και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, ώστε να τρυγήσουν διαφορετικά είδη από τη θαυμαστή βιοποικιλότητα του τόπου. Η δουλειά τους έγινε τρόπος ζωής, τη λατρεύουν και το αποτέλεσμα φαίνεται στα αγνά, φυσικά και γεμάτα άρωμα και γεύση μονοποικιλιακά τους μέλια, αλλά και στον τρόπο που μας μίλησαν γι’ αυτά, καθώς και για τα παράγωγα προϊόντα τους: μια σειρά από αλείμματα με βάση το μέλι, σε συνδυασμούς με άλλα εξαιρετικά υλικά.
Πολλά από τα προϊόντα τους έχουν διακριθεί πρόσφατα με αστέρια από τα Great Taste Awards και ήδη εξάγονται. Η σειρά των μελιών περιλαμβάνει μέλι θυμαριού, πεύκου, ανθέων, δάσους, πορτοκαλιάς, ερείκης, βελανιδιάς, χαρουπιάς, ελάτου, ελάτης “βανίλια”, κουμαριάς, μέλι με κερήθρα και μερικά ακόμα, σε μικρές και μεγάλες συσκευασίες αλλά και σε όμορφα σετ δώρου. Φυσικά διαθέτουν και πρόπολη και γύρη και βασιλικό πολτό, αλλά και μια σειρά φυσικών προϊόντων ομορφιάς με βάση όλα αυτά.
Τα αλείμματα μελιού (ή πραλίνες), πάλι, είναι ένα χειροποίητο και άκρως υγιεινό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, χωρίς κανένα συντηρητικό ή πρόσθετο. Γίνονται με βάση αγνό μέλι, κακάο και πάστα ξηρών καρπών: με αμύγδαλο, με φιστίκι Αιγίνης, με φουντούκι, με αράπικο φιστίκι, με ταχίνι ολικής άλεσης, ενώ υπάρχει και μια φυσική «κρέμα μελιού».
Παράλληλα, έχουν εκμεταλλευτεί και τα βότανα και αρωματικά φυτά της περιοχής (και όχι μόνο) δημιουργώντας μοναδικά blends αφεψημάτων σε πρωτοποριακές ή κλασικές συσκευασίες, στα οποία έχουμε ήδη αναφερθεί.
Ils se sont installés dans le village d’ Epidaure Antique il y a 20 ans, quittant Athènes pour un mode de vie plus authentique et proche de la nature. Et puis vinrent les abeilles – et Melissafarm!
L'apicultrice Katerina Kryoni et Manos Kounalis ont créé avec vision et patience une ferme apicole familiale au pays d'Epidaure riche en fleurs, plantes aromatiques et arbres, un lieu idéal pour l'apiculture. Les agrumes, la lavande sauvage, le thym, la sauge, le pin et les caroubs donnent le miel de la région, mais ils ne s'arrêtent pas là. Pratiquant une apiculture nomade, ils emmènent leurs abeilles selon la saison vers d'autres régions du Péloponnèse, afin de récolter différentes espèces de la merveilleuse biodiversité du lieu. Leur travail est devenu un mode de vie, ils l'adorent et le résultat peut être vu dans leur miel, naturel et plein d'arômes et de goût, mais aussi dans la façon dont ils nous en ont parlé, ainsi qu’ à propos de leurs dérivés: une série de pâtes à tartiner à base de miel, en combinaison avec d'autres excellents ingrédients. Beaucoup de leurs produits ont récemment été mis en vedette aux Great Taste Awards et sont déjà exportés. La gamme de miels comprend du miel de thym, de pin, de fleurs, de forêt, d'orange, de bruyère, de chêne, de caroube, de sapin, de sapin "vanille", d'arbousier, de miel avec nid d'abeille et quelques autres, en petits et grands emballages mais aussi dans de beaux coffrets cadeaux. Bien sûr, ils ont de la propolis, du pollen et de la gelée royale, mais aussi une gamme de produits de beauté naturels basés sur tout cela.
Les pralines au miel, encore une fois, sont un produit artisanal et extrêmement sain de haute valeur nutritionnelle, sans conservateurs ni additifs. Ils sont élaborés à base de miel pur, de cacao et de pâte de noix: à l’amande, à la pistache d’Égine, à la noisette, à l’arachide, au tahini à grains entiers, tandis qu’il existe aussi une “crème au miel” naturelle.
En même temps, ils ont profité des herbes et des plantes aromatiques de la région (et pas seulement) pour créer des mélanges uniques de tisanes dans des emballages innovants ou classiques.